De PR-diskette

Herbert Blankesteijn, Technisch Weekblad 22-3-'95


De diskette is een handig PR-instrument. Pompenleverancier SIHI Maters BV zet er een diashow op en veel technische informatie.

Een foldertje over uw bedrijf? Da's armoedig. Een brochure? Ouderwets, trouwens, wie leest er nog. Een video? Kun je niet meer mee aankomen; de verveling slaat toe bij het woord alleen al. Wat dacht u van een diskette als PR-instrument? Staat modern, gaat in de zak van een colbertje, makkelijk per post te versturen en goedkoop te vermenigvuldigen. Last but not least: de ontvanger kan snel vinden wat hij zoekt en makkelijk overslaan wat hem niet interesseert. Binnenkort kan het op CD-ROM, een nog glimmender kadootje met nog ruimere mogelijkheden door de grotere opslagcapaciteit, maar dan moet eerst iedereen zo'n speler hebben.

In dit blad adverteert SIHI Maters BV, leverancier van pompen, met een gratis aan te vragen infodiskette. Eens proberen maar. De postbode brengt een dubbele disk die verpakt is in een doosje van CD-formaat. Zo lijkt het nog deftiger. De programmatuur is gecomprimeerd en moet op de harde schijf worden geïnstalleerd. Deze procedure werkt vlekkeloos en snel. De programmatuur neemt ruim 4 Mb in beslag, een reden te meer om CD-ROM in het achterhoofd te houden.

Om te beginnen mag je je naam en die van je bedrijf opgeven. Dat is praktisch omdat verderop de mogelijkheid wordt geboden nadere informatie of een offerte aan te vragen. In het hoofdmenu is 'Info SIHI' de eerste mogelijkheid. Dat is een bedrijfspresentatie die in de verte doet denken aan de gewone bedrijfsvideo's. Geluid ontbreekt - gelukkig maar, gezien de bijzonder foute muziek en de vette commentaarstemmen waarmee PR-films altijd kracht wordt bijgezet. Wat overblijft is een soort diashow afgewisseld met tekstschermen; dat neemt natuurlijk relatief weinig geheugenruimte in beslag. Het is prettig vormgegeven en je kunt er in je eigen tempo doorheen bladeren. Leuk is een wereldkaart met daarop 'clickable' lokaties van de zusterbedrijven van SIHI Maters. Jammer genoeg verneem je alleen de naam van deze bedrijven; plaatselijke bijzonderheden ontbreken. Een andere omissie zit in het blokdiagram van de bedrijfsstructuur. Op sommige bedrijfsonderdelen kun je klikken om meer te weten te komen, maar niet op de directie. Terwijl hier een prima mogelijkheid ligt om de bedrijfstop voor te stellen.

Achter de overige menukeuzes zit vrijwel uitsluitend tekst. Pittige informatie, maar ter zake, interessant, en véél. Zo is er een college over pomptechniek waarbij de formules niet worden geschuwd. Een uitgebreid overzicht van de voorschriften waarmee bij plaatsing van pompen rekening moet worden gehouden. En een lijst van storingen met mogelijke oorzaken.

Dit gedeelte is een bruikbaar naslagwerkje, met een opmerkelijk laag percentage reclame. Verdient navolging.

SIHI, 02150-63232


Het materiaal dat hier verkrijgbaar is mag worden gedownload, gelezen en zelfs gekopieerd, maar alleen voor eigen gebruik. Vermenigvuldigen met winstoogmerk is niet toegestaan. Alles is copyright Herbert Blankesteijn, tenzij anders vermeld.
  • Terug naar het Menu Overige Software.
  • Terug naar het Hoofdmenu Archief Herbert Blankesteijn.