Een krukje om quick te zitten

Herbert Blankesteijn, Technisch Weekblad 29-6-'94


We gingen kijken naar een defile van stoomwagens. We wandelden erheen in gezelschap van onze Engelse gastheer, die een wandelstok bij zich had. Toen het wachten langs de route een aanvang nam, toverde hij zijn stok met een paar simpele handelingen om tot een achterwerksteun: een zitvlak op een paal. Zo kon hij half leunend, half staand, comfortabel het evenement volgen. Zijn zitvoorziening leidde me danig van de stoomvehikels af.

In Nederland is sinds enige tijd een zitje op de markt dat aan de bagagedrager van de fiets moet worden vastgeschroefd. Parkeer de fiets, klap het zaakje uit en drink de thermoskan koffie leeg zonder eerst een droog plekje te hoeven zoeken.

De nieuwste variatie op dit thema is de Quick-zit, aangekondigd door het bedrijf F.I.S. in Mijdrecht. Technisch een charmant dingetje. We hebben drie zwartgelakte metalen buizen van een halve meter lengte die aan een uiteinde een canvasachtig stuk kunststof opspannen. In de meeneemstand liggen de buizen parallel en is het kunststof opgevouwen en met klitband geborgd. Het enige verband tussen de buizen is een ring in het midden waar ze alle drie met een bout aan vast zitten. Om quick te zitten trek je het klitband los en voila: de buizen scharnieren alle drie dezelfde kant op tot het kunststof zitvlak strak staat. 'Klaar om elk zitprobleem in een handomdraai op te lossen,' aldus het persbericht.

Dat staat nog te bezien, want bij een defile waar verder iedereen staat heb je meer aan een keukentrap. Wel heeft het Technisch Weekblad vastgesteld dat de Quick-zit redelijk zit, dat de drie pootjes zich zelfs op zompige veenbodem goed staande houden, dat het krukje 930 gram weegt op de keukenweegschaal en 39,95 ex. kost. Wel moet de mobiele Nederlander langzamerhand selectief worden in wat hij meeneemt: laptop, telefoon, walkman, vouwfiets, Quick-zit,...

F.I.S. Postbus 314 3640 AH Mijdrecht


Het materiaal dat hier verkrijgbaar is mag worden gedownload, gelezen en zelfs gekopieerd, maar alleen voor eigen gebruik. Vermenigvuldigen met winstoogmerk is niet toegestaan. Alles is copyright Herbert Blankesteijn, tenzij anders vermeld.
  • Terug naar het Produktenmenu.
  • Terug naar het Hoofdmenu Archief Herbert Blankesteijn.