Herbert Blankesteijn


Mijn naam is Herbert Blankesteijn; journalist, medewerker van VPRO, NRC Handelsblad, Intermediair, Teleac e.v.a., gespecialiseerd in wetenschap, techniek en nieuwe media. Op het ogenblik presenteer ik bij de VPRO Café de Wetenschap en schrijf ik een wekelijkse column in Intermediair.

Als freelancer ben ik actief voor allerlei andere media (zie ook mijn homepage). Omdat veel van wat ik schrijf snel in de oudpapierbak verdwijnt vind ik het leuk mijn archief hier beschikbaar te stellen. Sommige stukken kunnen verouderd zijn, dus let op de datum die bij elk stuk staat vermeld. In principe publiceer ik hier de oorspronkelijke versies; deze kunnen verschillen van de door redacteuren bewerkte, op papier afgedrukte artikelen.

Wat zou je hier kunnen vinden? Columns over alledaagse dingen, bijvoorbeeld hoe je zo snel mogelijk ontbijt. Besprekingen van boeken, van software en van allerlei dwaze en serieuze produkten.Twee complete boeken, een over uitvindingen en een over een spectaculaire reis naar het Behouden Huys op Nova Zembla. Dingen voor kinderen, ook. Het Hoofdmenu bestaat uit een lijst rubrieken die elkaar deels overlappen. Kies.


De artikelen die hier verkrijgbaar zijn mogen worden gedownload, gelezen en zelfs gekopieerd, maar alleen voor eigen gebruik. Vermenigvuldigen met winstoogmerk is niet toegestaan. Alles is copyright Herbert Blankesteijn, tenzij anders vermeld.