Herbert zoekt: Draadloze cyberseks

Herbert Blankesteijn

In de tijd dat cyberseks vooral bestond uit hete chats, getuur naar onscherpe naaktfotootjes en een enkele bibberige webcam, was de FuckU-FuckMe [LINK: http://www.fu-fme.com/] een wereldgrap. Het systeem bestond uit GenitalDrives, apparaten die je als cd-romspelers in je pc kon inbouwen. Er was een 'vrouwelijke' variant met een rond gat en een mannelijke waar een cilinder (met ronde top) uitstak. Bij correct gebruik moest de mannelijke cilinder tevoorschijn floepen als er iets van de juiste omvang in het gat van de vrouwelijke cd-romspeler werd gestoken. De helpfile van de site biedt een afbeelding [LINK: http://www.fu-fme.com/faq-use.html] die aan duidelijkheid niets te wensen overlaat. Lekker, zo'n ijzeren doos.

Zoals wel vaker zat de aardigheid in de details. De FAQ behandelt vragen als: Hoe gebruik ik de FUFM in combinatie met een firewall? Moet ik een condoom gebruiken? Is het spul ook bruikbaar voor anale of orale seks (antwoord: ja, maar voor het beste resultaat moet je zulks in de Preferences aanvinken). Ook was er een bepaling over het millenniumprobleem [LINK: http://www.fu-fme.com/y2k.html]: een test had laten zien dat FUFM het tijdens en na de millenniumwisseling gewoon zou blijven doen. Op de bestelpagina kon je je naam en mailadres achterlaten, dan werd er contact opgenomen - een typische 1-april-constructie. De site staat er nog, maar de 'Submit'-knop werkt niet meer dus ik kan je niet vertellen hoe de grap verder ging als je erin tuinde.

De techniek staat niet stil, dus wat gisteren een grap was kan vandaag werkelijkheid zijn. Inmiddels in de handel: de sinulator [LINK: www.sinulator.com]. De sinulator is een soort vibrator die in allerlei richtingen kan bewegen. Nieuw is dat hij is uitgerust met een wifi-ontvanger en dat hij via internet door anderen kan worden bediend. De eigenaar van een sinulator, we nemen aan een dame, installeert de software op haar pc (die uiteraard een wifi- en een internetverbinding nodig heeft) en geeft haar sinulator een naam. Op deze pagina [LINK: http://www.sinulate.com/lookup.html] kan haar vriendje deze naam intikken en dan kan hij met toetsenbord en muis de sinulator bedienen.

De naam van de sinulator dient dus meteen als wachtwoord. Ik heb er een paar geprobeerd, tot ik bijna beet had: de meeste van mijn verzinsels bleken niet te bestaan, maar 'mytoy' was niet online en bestond dus wel. Je moet goed raden én een exemplaar treffen dat aanstaat. Zoveel geluk heb ik doorgaans niet, daarom heb ik het opgegeven.

En waarachtig, met een sinulator en een fleshlight [LINK: http://www.sinulate.com/catalog/product_info.php?cPath=23&products_id=52] kun je in feite een FUFM samenstellen, zonder het ongemak van ijzeren dozen eromheen. Zie ook de animatie op de pagina. De vooruitgang hou je niet tegen, dat blijkt maar weer.

En waarom zou die sinulator geen grap zijn? Bijvoorbeeld omdat er in volle ernst over is geschreven in Wired [LINK: http://www.wired.com/news/print/0,1294,65064,00.html] door columniste Gina Lynn, die elke week in volle ernst over sex schrijft. En ook omdat ik geprobeerd heb er een te bestellen, wat gesmeerd ging tot bleek dat ze alleen naar de VS en Canada worden verstuurd. Op mijn vraag via de mail antwoordde ene Steve: 'We

have not yet submitted ourselves for official approval by the EU. We plan to launch an EU certified product in Q1 of next year.'

We moeten ons nog een paar maanden behelpen met echte seks.