Het leven zelf (7): Scheiden

 

Volgens het CBS loopt een op de drie huwelijken stuk. Wat doe je als het misgaat? Je kunt een scheiding regelen zonder internet, maar je komt een heel eind zonder dat je uit je stoel (of bed) hoeft te komen.

Ongeveer alle woorden die met dit onderwerp te maken hebben, zijn al door advocatenbureaus geregistreerd als domeinnaam, inclusief 'webscheiding.nl' en 'scheidingaanvragen.nl'. Deze zullen over het algemeen wel bona fide zijn, en ze geven vaak ook bepaalde informatie gratis, maar ze willen je uiteindelijk een dienst verkopen. Kijk in elk geval naar de prijzen; die lopen uiteen. Als je de hele scheiding via internet wilt regelen, moet je het als aanstaande exen eigenlijk over alles eens zijn, anders gaat het niet. Alle denkbare links, ook voor kinderen en voor vaders die (qua kinderen) aan het kortste eind trekken, vind je op scheiden.pagina.nl.

 

http://www.cbs.nl/nl/nieuws/artikelen/2001/0706k.htm

http://www.echtscheidingswinkel.nl

http://www.echtscheiding.nl

http://www.samen-scheiden.nl

http://www.de-scheiding.nl

http://www.scheiden-online.nl/

http://www.echtscheiding.net

http://www.scheidenopinternet.nl

http://www.scheiden.nl

http://scheiden.pagina.nl

 

 

Dagboeken

 

Er zijn talloze mensen die op internet een dagboek bijhouden. Soms uit zichzelf, soms zijn ze er alleen aan begonen omdat ze ergens een site zijn tegengekomen die daar gelegenheid voor biedt, bijvoorbeeld Webgek. Of zo'n dagboek echt is of verzonnen, weet je over het algemeen niet. Maar dat maakt niet uit - en als het wel uitmaakt moet je ze links laten liggen.

Behalve verzonnen en echte dagboeken van zomaar mensen, heb je dagboeken van bekende personen zoals Anne Frank en Theodore Roosevelt. De dagboeken.pagina.nl voegt daar nog aan toe dagboeken van baby's en dieren, en speciale gevallen als vakantiedagboeken. Dus als je een dagboek wilt lezen of schrijven, weet je nu waar je terecht kunt.

 

http://www.webgek.com/dagboek

http://www.spotgirl.com

http://www.annefrank.nl/ned/dagboek/db.html

http://lcweb.loc.gov/exhibits/treasures/trm052.html

http://dagboeken.pagina.nl/

 

 

Chatten

 

Chatten is een immens populaire bezigheid: converseren met anderen via tekstregels op het computerscherm. Zelfs het aantal sites waarop je lijsten met chatboxen aantreft, is te groot om op te sommen.

Er zijn verschillende vormen van chatten. Via ICQ ben je, zolang je online bent, te zien en te bereiken voor diegenen die op je kennissenlijst staan - dat is een lijst die je zelf in je ICQ-software bijhoudt. Voor andere vormen van chatten begeef je je naar een chatbox die overeenkomt met je interesse, en kun je praten met diegenen die daar 'aanwezig' zijn. Dat doe je het makkelijkst via sites op internet. De oervorm van chatten verschilt daar niet zoveel van, maar die beoefen je met een speciaal programma, bijvoorbeeld mIRC.

Probeer maar eens wat, zou ik zeggen. Chatten vind je geweldig, of je vindt het helemaal niks.

 

http://www.icq.com

http://www.chatnederland.nl

http://www.linq.nl/chatten.htm

http://www.chatten.nl/content/default.asp

http://www.dedigitalerevolutie.nl/internet/wwwchat.htm

http://www.chatze.nl/

http://easychat.vinden.nl/

http://www.chatten-in.nl/

http://chat.startpunt.nu

http://chat.link-pagina.nl

http://chat.favoriet.nl

http://www.chat.zoek.nl

http://chat.igr.nl

http://www.mirc.com