Het leven zelf (6) Overspel

 

Niet dat overspel noodzakelijk volgt op trouwen, maar ervůůr kan het niet. Lees bijvoorbeeld het verhaal op Urbanlegends! Veel prachtige links verder in de freejay-file van collega Jessie Groenhagen; vooral Ace-alibi is iets ongelooflijks: tegen betaling een excuus op maat om nietthuis te zijn. Urgent telefoontje, uitnodiging, alles kan. Binnenkort heeftAce-Alibi een Nederlandse vestiging. Infidelity.com is een soort online standaardwerk over ontrouw. Verplichte kost voor als je overspel wilt plegen of wilt meegenieten met dat van een ander. Bij Getevenzone kun je wraak nemen. Voor een kleine vergoeding sturen ze namens jou een pakket met stront, dorre bloemen of dooie vis, naar je aanstaande ex. De site is er niet duidelijk over maar ik vrees dat ze, jammer genoeg, alleen in de VS werken.

 

http://urbanlegends.about.com/science/urbanlegends/library/blrevenge.htm

http://www.freler.nl/freejay-file/relaties/overspel.xml

http://www.ace-alibi.com

http://www.infidelity.com

http://www.getevenzone.com

 

 

ParodieŽn

 

Internet is een rijke bron van parodiŽn, maar of ze allemaal even geslaagd zijn weet ik niet. Oordeel zelf. De parodieŽn op KLM en Philips bij Tosurfyou waren in elk geval zo pijnlijk dat ze na dreigementen van de bedrijven zijn weggehaald. De imitaties van Ilse en Yahoo! zijn er nog. Hatchoo is een Nederlandse site die met zijn naam naar Yahoo! knipoogt, en die van alles en nog wat belachelijk maakt.

Een prima onderwerp van parodieŽn is de reclame; sites die hieraan zijn gewijd zijn de laatste twee van het lijstje. Dumbentia (spreek uit als 'dementia') heeft alleen pdf-bestanden waarvoor de je Acrobat Reader nodig hebt (www.adobe.com). De reden is dat je de spottende afbeeldingen dan mooi kunt printen voor aan het prikbord. Wel veel Amerikaanse onderwerpen, maar als het gaat over politici of grote merken, is het ook leuk voor Nederlanders.

 

http://www.tosurfyou.nl/humor/parodie.html

http://www.hatchoo.nl

http://www.dumbentia.com/

http://www.dnai.com/~sharrow/parody.html

 

 

Fonts

 

Met andere woorden: lettertypes voor op de computer. Met duizenden zijn ze gratis te krijgen op internet. Zelf heb ik zojuist een paar fonts gedownload die mijn pc kunnen laten schrijven als een oude afgetrapte schrijfmachine - van free.fonts.freeservers.com om precies te zijn.

Installatie is in de meeste gevallen heel makkelijk: de gedownloade file is meestal een zipfile; die moet je uitpakken met Winzip of een dergelijk programma. Dan komt er een bestand tevoorschijn dat je herkent aan het TT-icoon (van TrueType) en dat kopieer je naar de map C:\Windows\Fonts. Vanaf dat moment kun je de font in je tekstverwerker gebruiken.

O ja, de meest gedownloade font op Fontfoundry is het Coca Cola-lettertype. En bij het Nederlandse bedrijf Signature kun je je eigen handschrift in een font laten omzetten. Maar dat kost wel een paar honderd gulden.

 

http://www.fontfoundry.com

http://www.astigmatic.com/aoeff/freefonts.html

http://www.geocities.com/SiliconValley/Pines/5390/Fonts.htm

http://www.1001freefonts.com/

http://www.fontparadise.com/

http://www.1afreefonts.de/

http://free.fonts.freeservers.com/

http://www.all-4-free.com/fonts/

http://www.fontfreak.com/

http://www.downloadfreefonts.com/

http://www.net-ads.com/development/fonts.html

http://www.signaturesoftware.com/