Het leven zelf (5): Trouwen

 

De relatie is tot stand gekomen en het is tijd om te trouwen. Nee, eerst nog even elkaar de liefde verklaren. Met de eerste link hieronder kun je je direct in tientallen talen redden. De volgende drie Nederlandse sites bieden hulp bij de voorbereiding van een huwelijk, zoals het vinden van een goede lokatie, kleding, cadeaus, een geestelijke en noem maar op - om maar te zwijgen van informatie over belastingzaken en zo. Bij Bruidspagina.nl kun je bovendien een homepage te wijden aan je bruiloft.

Weddingbells is op een Amerikaans publiek gericht en heeft dus minder informatie die voor Nederlanders praktisch is. Voor een compliment, een verwijt of iets daartussenin aan het adres van je geliefde, maar wel met een knipoog, is er de Love Police. Pas op voor deze politie, want ze willen je mailadres hebben.

 

http://www.columbia.edu/~sss31/rainbow/i-love-you.html

http://www.licht-geluid.nl/drive-in-show/checklist_voor_het_bruidspaar.html

http://www.bruidspagina.nl/registration/bruidsparen.php

http://www.bruidsnet.com

http://www.weddingbells.com/unitedstates/toast/toast.html

http://www.lovepolice.com

 

 

Spoken

 

Wie zei daar dat spoken niet bestaan? Aanwijzingen genoeg op internet. Op de volgende sites vind je lijsten met door spoken bezochte plaatsen, de verhalen erachter, boeken over spoken, foto's en video's. Beelden zijn natuurlijk altijd rijkelijk vaag. Goed voorbeeld is Irelandseye, waar een webcamera is opgehangen in een door een spook geteisterde voormalige molen. Kijkers zien daar natuurlijk van alles, maar ja…

Aanraders zijn verder Ghostweb en Hauntedplaces, waar je spookdetectieapparatuur kunt kopen. Bij Ghostweb kun je zelfs een cursus vinden die je (voor 150 dollar) tot spokenjager opleidt, en bij Hauntedplaces kun je griezellokaties overal ter wereld vinden en er meteen een reis heen boeken. Ik geloof overigens niet dat er een serieus verband is tussen de spookplaatsen en de reisbestemmingen. Evengoed een akelige vakantie gewenst!

 

http://www.irelandseye.com/ghost

http://www.theshadowlands.net/famous

http://www.haunted-places.com

http://www.ghostweb.com

http://www.torontoghosts.org/index2.htm

http://theshadowlands.net/ghost/

http://www.prairieghosts.com

 

 

Privacy

 

Als je zuinig bent op je persoonlijke levenssfeer, dan moet je eens opletten welke sites een logo voeren van een privacy-organisatie, zoals het groenzwarte logo van Truste. Er zijn verschillende van zulke keurmerken, en op de sites hieronder kun je de voorwaarden vinden waarop ze worden verleend. Webtrust controleert regelmatig of een site aan de voorwaarden voldoet; Webtrader doet dat niet. Webtrust is helaas zo onhandig om zijn eigen logo niet op de site te vertonen. In elk geval betekent zo'n logo dat er waarschijnlijk fatsoenlijker met je gegevens wordt omgegaan dan elders.

Je kunt ook zelf maatregelen nemen om je anonimiteit te waarborgen: de (betaalde) software van Zero Knowledge Systems, de site van Anonymizer of het wat ingewikkelder systeem van Crowds. Lees in elk geval het online boek over afluisteren bij Xs4all.

 

 

http://www.truste.org

http://www.cpawebtrust.org

http://www.webtrader.nl

http://www.zks.net

http://www.research.att.com/projects/crowds/index.html

http://www.anonymizer.com/

http://www.xs4all.nl/~respub/afluisteren/index.html