Het leven zelf (4): Dating

 

Een partner vinden is nog een heel probleem. Werden we maar uitgehuwelijkt, dat zou de zaken een stuk eenvoudiger maken. Een geluk bij een ongeluk is dat de datingsites staan te dringen om je te helpen. Freeler heeft daarvoor bijvoorbeeld zijn eigen plek. Origineel is de aanpak van Branddating, waar je een profiel van jezelf geeft door de merken te noemen die je gebruikt. De site op imc1492.com is speciaal voor 55+, en voorziet ongetwijfeld in een behoefte.

Een paar dwaze sites erbij kan geen kwaad. Geekcheck is een komische site over moeilijkheden bij het krijgen, maken en tot een goed einde brengen van afspraakjes. Geeft de stuntelende burger moed. De maker van 10k4awife looft 10.000 dollar uit voor degene die hem aan de ware helpt. En Cyrano genereert automatisch voor jou een liefdesbrief, of één om het uit te maken, op basis van steekwoorden die je zelf opgeeft. Handig!

 

http://youmeus.freeler.nl

http://www.branddating.nl

http://www.imc1492.com/dating

http://www.nando.net/toys/cyrano.html

http://www.geekcheck.com

http://www.10k4awife.com

 

 

Vies, viezer, viest

 

Wat thuis niet mag, of wat vroeger niet mocht, kan op internet lekker wel. Boeren bijvoorbeeld. Op de site Burpcontest kun je boeren insturen op audio of video. De winnaars komen op de site te staan. Er zitten boeren bij van over de tien seconden, en dat is veel.

Stinkymeat is nog onsmakelijker. Hier wordt verslag gedaan van verschillende projecten, zoals een poging van een man en een vrouw om 15 kilo aan te komen, het verhaal van iemand die schimmelvoeten probeert te krijgen, en het rottingsproces van een schaal vlees in een achtertuin. Alles met foto's.

Embarrassingproblems is van een heel andere orde. Dit is een site waar mensen serieus antwoord krijgen op genante lichamelijke problemen, zoals haargroei, zweet en jeuk op onhandige plaatsen. Als je van dat soort dingen geen last hebt, krijg je er toch de kriebels van.

 

http://burpcontest.com

http://www.stinkymeat.net

http://www.embarrassingproblems.co.uk

 

Acroniemen

 

Telkens kom je ze weer tegen, van die onbegrijpelijke afkortingen - in de computerwinkel, op de chatboxen van internet, in mail en sms, noem maar op. Gelukkig kunnen de computer en internet een behoorlijk deel van hun eigen problemen oplossen. Kijk maar eens: een hele lijst van woordenlijsten die je kunnen vertellen wat een bepaalde afkorting betekent (de eerste drie zijn Nederlands). Niet in alle gevallen zul je daar werkelijk mee geholpen zijn, want wat word je er wijzer van als je weet dat USB staat voor 'Universal Serial Bus'? Maar in andere gevallen schept het duidelijkheid. BBL betekent Be Back Later - nou, dat weet je dan.

 

http://www.sjaakssmilies.com/

http://www.logistiek.net/boekje/acroniem.asp

http://www.vego.nl/9/01/9_01.htm

http://www.uselessknowledge.com/trivia/smiley.shtml

http://www.acronymfinder.com

http://www.freeality.com/glossari.htm

http://www.ucc.ie/info/net/acronyms/acro.html