Wacky

 

Het Engelse woord 'wacky' betekent zoveel als 'gestoord' of 'geschift'. De site Wackyuses.com is gespecialiseerd in geschifte toepassingen van huis-, tuin- en keukenproducten. Cola als antiroestmiddel natuurlijk, maar ook theezakjes om haar te verven en zweetvoeten te bestrijden. Op Wackyuses.com veel Amerikaanse merken die we hier niet kennen, maar meestal is wel te zien om wat voor soort arikel het gaat. De geschifte toepassing is meestal niet merkspecifiek. Wat dacht je van tandenstokers om lijm te doseren?

De Cabletiefanpage verkent alternatieve gebruiksmogelijkheden voor de bekende plastic strips om kabels in een bundel samen te snoeren. Ze zijn bijvoorbeeld heel geschikt als handboeien! Op beide sites kun je je eigen vondsten toevoegen. Zelf gebruik ik tandenstokers om plakjes ham vast te maken rond een struik witlof in de oven. Met tandenborstels reinig ik vuile fietskettingen. Wie weet er meer van dit soort sites?

 

http://www.wackyuses.com/uses.html

http://www.xx.net/cabletiefanpage

 

 

Het leven zelf (3): Jongeren

 

Jongeren zijn ge´nteresseerd in games, chatten, sms-en, uitgaan, en in allerlei ander amusement als muziek, film en televisie. Ze zitten vol vragen die hoofdzakelijk over zichzelf gaan: hun lichaam, gezondheid, opleiding, vakantie, baantjes en dergelijke. Tegelijkertijd vinden ze het niet altijd makkelijk de vragen waar ze mee zitten aan iemand persoonlijk te stellen. Internet is dan een heel geschikt alternatief. Hier is een aantal sites voor jongeren die zeker de moeite waard zijn. Netdokter en Kinderrechten zijn uiteraard gespecialiseerd. Pauze is lichtvoetig met het accent op amusement. 123jongeren is een soort startpagina met voornamelijk links. 16ofzo is de site met de meeste eigen informatie, al blijft deze zeer aan de oppervlakte. Wie meer wil weten over het een of andere onderwerp, wordt hier verwezen naar een postadres of telefoonnummer. Bij vragen die verder gaan, is dat misschien ook maar het beste.

 

http://www.pauze.nl/

http://www.kinderrechten.nl/

http://www.sjn.nl/16ofzo

http://www.123jongeren.nl/

http://www.netdokter.nl

 

 

Emulatoren

 

Toen ik schreef over ouderwetse computers (Guideline 5-2001). heb ik het begrip 'emulatoren' gebruikt: programmaatjes voor de pc die de werking van zo'n ouderwetse computer nabootsen. Je moderne multimedia-pc wordt dan opeens een Apple II, een Atari ST of een Commodore 64. Dergelijke programmaatjes zijn te vinden op Emulators.co.uk, en op V-champion. Met Mame kun je zelfs een Arcade spelmachine imiteren, zoals die vroeger in speelhallen stonden. Ook moderne spelcomputers van Nintendo, Sega en Sony zijn op de pc de 'emuleren'. Zie Emulazone.net.

De betreffende software is gemaakt door hobby´sten, er zitten wel eens fouten in zo'n programma en er is niet altijd een handleiding. En hoe je dan aan een spelletje moet komen en hoe je het moet laden is niet altijd duidelijk. Het is wat uitzoekwerk, maar dat kan ook spannend zijn. En als het lukt is het feest!

 

http://www.emulators.co.uk/

http://www.v-champion.com/p2000.htm

http://www.mame.net

http://www.emulazone.com