Het leven zelf (2): Kleine kinderen

 

Dé site voor ouders is Ouders Online, 'de grootste ouders-community van Nederland'. Nieuws, forum- en chatmogelijkheid, columns, recensies van boeken en software, stukken over opvoeding, over ouderschap en werk, eigen surftips, noem maar op. De overige sites zijn met enthousiasme en goede wil gemaakt, maar maken in layout en taalgebruik een amateuristischer indruk. Kijk eens rond, want er zijn zoveel aspecten en problemen die bij het ouderschap horen (de dood van een huisdier!) dat de ene site misschien net de informatie heeft die de ander mist. Stel eens een vraag bij verschillende sites, via de mail of in een forum, en kijk wat er gebeurt.

Er is ook een ouders.pagina.nl, maar daar vind ik minder dan ik zou verwachten voor de 'normale' ouder (als die bestaat). Wel lijsten met sites over problemen met kinderen: ziektes, handicaps, afwijkende gezinsvormen en zo meer.

 

http://www.ouders.nl

http://www.mijngezin.nl/

http://www.ouderswereld.babybrabbel.nl/

http://www.kindergeluk.nl/index1.htm

http://www.clubs.nl/community/default.asp?club=jonge+ouders

http://www.kinderinfo.nl/

http://ouders.pagina.nl

 

 

Poep en pies

 

Maar wel serieus graag. Zo is de site Toiletology te bekijken als een uitgebreide cursus in het repareren van wc's. Maar intussen wel zo gebracht dat je de pagina's ook ter verstrooiïng kunt lezen. Restrooms, Travelmate en Plastuit zijn gewijd aan de mogelijkheden die er voor een vrouw zijn om hun behoefte te doen in een urinoir. Zoals bekend zijn daar hulpstukken voor, maar op Restrooms wordt ook in vrij groot detail uit de doeken gedaan hoe het zonder plastuit kan. Je weet het nooit, maar ik heb de indruk dat het geen grap is, mede gezien de persoonlijke ervaringen die er worden gepresenteerd.

In de sector amusement mag ik wijzen op de grappige test van urinoir-etiquette op Flasharcade (Flash 5.0 vereist) en op de lijst met synoniemen voor het doen van een grote boodschap. Allemaal bloedserieus natuurlijk.

 

 

http://www.toiletology.com/index.shtml

http://www.restrooms.org/standing.html

http://www.travelmateinfo.com

http://www.plastuit.nl

http://www.flasharcade.com/urinal.html

http://www.xenon.demon.nl/dutch/schijtzooi.htm

 

 

Metazoekmachines

 

In een van de eerste Guidelines heb ik het fenomeen zoekmachines besproken. De verzamelpagina die ik toen heb aanbevolen, is verdwenen. Intussen ben ik erg gecharmeerd geraakt van de metazoekmachines: dat zijn zoekmachines die je vraag doorgeven aan verschillende andere zoekmachines, zodat je niet zelf een handvol adressen langs hoeft. Het resultaat komt vrijwel even snel als bij één zoekmachine. Bij Surfboard/Ixquick kun je zelf selecteren welke zoekmachines moeten worden meegenomen. Deze metazoeker gebruikt ook Nederlandse zoekmachines, en dat doen tevens Metazoek en Metaspider. Dogpile doorzoekt véél machines (ca. 15) net als Surfboard/Ixquick (12) en Metaspider (9) en dat zegt ook Metamonster te doen (519!), maar wie de laatste probeert te gebruiken, merkt dat dat niet werkelijk zo is. Jammer genoeg geven niet alle metazoekers precies op welke zoekmachines ze voor hun karretje spannen. Experimenteren dus maar weer.

 

 

http://www.metazoek.nl

http://www.mamma.com

http://www.dogpile.com

http://www.metaspider.nl

http://surfboard.ixquick.nl

http://www.metacrawler.com

http://www.metamonster.com