Het leven zelf (1): Baby's

 

De komende weken wil ik met zevenmijlslaarzen langs sites over de verschillende stadia van het leven. Als het over de allereerste maanden gaat (en over de fase daarvoor), sla ik de meeste vliegen in één klap door baby.pagina.nl te noemen. Sites over de zwangerschap, over namen, kado's (ook winkels), webplekken voor aanstaande vaders (waar je ongetwijfeld kunt klagen over mee moeten naar zwangerschapsgymnastiek en zo) en ook ernstige zaken als onvruchtbaarheid, Down's syndroom en wiegedood, kun je vinden via deze uitstekende beginplek.

Bij wijze van extraaatje vermeld ik bovendien de bizarre site Malepregnancy.com. Daar vind je het verslag van de zwangerschap van een man. Ik ga ervan uit dat het een onsmakelijk verzinsel betreft, maar je weet nooit: geluiden dat dit in de toekomst mogelijk zal zijn heb ik uit serieuze wetenschappelijke kring vaker gehoord. In elk geval interessant voor wie zijn mening hierover wil vormen.

 

http://baby.pagina.nl

http://www.malepregnancy.com

 

 

Laatste woorden

 

Niet om vooruit te lopen op het slot van de serie die ik hierboven ben begonnen - als 'doodgaan' aan de orde komt weet ik nog sites genoeg. Verschillende sites storten zich op het onderwerp 'Famous last words', waarover ook al genoeg boeken zijn verschenen.

Mapping.com is er een; daar staat een lijst die verder niet zo informatief is. Famous Last Words op Geocities is een stuk uitvoeriger, met meer voorbeelden en meer informatie per citaat, zoals de omstandigheden waaronder de laatste woorden werden gesproken.

Veel van die laatste woorden zijn niet eens zo memorabel. Het allerleukst zijn daarom eigenlijk  de laatste twee adressen, waar verzonnen laatste woorden zijn verzameld. Zoals: 'Wat doet dit knopje?' of: 'Waar zou de moederbeer zijn?'

 

http://www.mapping.com/words.html

http://www.geocities.com/Heartland/Hills/3456/h_famous_lastwords.html

http://www.geocities.com/Athens/Acropolis/6537

http://www.ai.mit.edu/extra/topten/old/97list49.html

 

 

Niet voor watjes: hardware

 

Lang heb ik geaarzeld over dit onderdeel, omdat ik dacht dat het gemiddelde Freeler-member zou worden afgeschrikt door technische praat. En natuurlijk is niet iedereen geïnteresseerd in manieren om uit je apparatuur te halen wat erin zit. Als het maar werkt. Vind ik ook.

Maar in de eerste plaats zullen er ook bij Freeler mensen zitten die in dat soort zaken wél belang stellen. En in de tweede plaats: op onderstaande sites vind je ook alternatieve toepassingen voor computeronderdelen (geheugenchips als koelkastmagneten, Tomshardware), hardware die niets met computers te maken heeft (wc's, Gadgetguru), prijsvergelijkingen voor computeronderdelen die iedereen wel eens nodig heeft (Prijsindex.net) en waanzinnige verhalen, die leuk zijn om door te vertellen. Zoals computers met waterkoeling, en de diepgevroren computer van project E.U.N.U.C.H..

Mijn advies: gewoon eens rondneuzen. En anders heb ik volgende week wel weer iets van je gading.

 

http://www.tomshardware.com

http://www.overklokken.nl

http://www.waterkoeling.nl

http://www.prijsindex.net

http://www.tweakers.net

http://www.gadgetguru.com

http://totl.net/Eunuch