Wapens

 

Er is angstwekkend veel informatie over wapens op internet. Bijvoorbeeld hoe je bommen maakt - die sites ga ik hier echt niet noemen.

Een sympathieke site is Dontshootmybrother, tegen wapengeweld in Amerika. Hiervandaan kun je alle Amerikaanse senatoren mail sturen - zo komt het dus dat senatoren per maand tienduizenden mails krijgen.

Dontshootmybrother preekt voor eigen parochie. Wat zou de bedoeling zijn van een 'Anti-violence chat'? Revolverhelden overtuigen? Kom nou.

Wie wil griezelen kijkt naar de andere drie sites. Je gelooft je ogen niet, bijvoorbeeld als de Christian Guide to Small Arms uit de Bijbel haalt dat je een vuurwapen moet dragen. De National Rifle Association heeft gelukkig een loodzwaar Flash-intro, waar je vermoedelijk niet doorheen komt. Een intellectuele uitdaging is het verhaal waarmee een psychiater op Jews for the Preservation of Firearms Ownership uitlegt wat vuurwapenbestrijders bezielt (Raging Against Self Defense). Sterkte.

 

http://www.dontshootmybrother.com

http://www.nra.org

http://www.jpfo.org

http://www.frii.com/~gosplow/cgsa.html

 

 

Reizen (10 en slot): reisverhalen

 

Na een reis moet je je verhaal kwijt. Op verschillende sites kun je je ervaringen delen met anderen, al maken de betreffende sites niet altijd duidelijk wat je wr kunt doen. Bij Bekpek heet het Messageboard, bij Reisweb Forum/discussie. Bij Reisindex heb je zeker drie rubrieken die reisverhalen kunnen bevatten (Vakanties van leden, Reisverhaal, Reisforum).

Je reis kan eindigen met reisverhalen, of ermee beginnen. Reisverhalen van anderen, om je te orinteren of om onheil te vermijden, vind je in dezelfde fora, en bovendien bij Bekpek-Heroes, op de site Worldwidewanderings bij 'Route plans', en bij ng een hele zwik rubrieken op Reisindex.

Meestal kun je niet zoeken op land. Tip: als je de juiste rubriek op het scherm hebt, druk dan op Ctrl-F, tik de naam van het land in (evt. in het Engels) en druk een of meer keren op Enter.

Bon voyage!

 

http://www.bekpek.nl

http://www.worldwidewanderings.com

http://www.reisindex.nl

http://www.reisweb.nl/

 

 

Eigen kantoor

 

Wat doe je als je veel onderweg bent en toch graag nu en dan aan een of ander document wilt werken? Een notebook is een mogelijkheid, maar dat geeft veel gesjouw.

En als je veel samenwerkt met anderen - bijvoorbeeld samen documenten bewerkt, een gezamenlijke agenda hebt en een gedeeld adressenboek?

Er zijn oplossingen te verzinnen, en n is: een kantoor op het Web. Daar zijn verschillende sites voor. Je kunt door aanmelden een virtueel kantoor oprichten. Je kunt medewerkers benoemen en bevoegdheden toekennen, bijvoorbeeld om bestanden te wijzigen. Je krijgt vele megabytes opslagruimte; er is software voor agenda en adressenbestand, noem maar op.

Zo kun je werken op elke pc met internetaansluiting, desnoods op je eigen notebook.

Via een modem werkt het niet echt snel, maar in de kleinschalige variant is het op beide sites hieronder gratis. Leuk speelgoed in elk geval.

 

http://www.projectplace.nl

http://www.annapa.com