Vakantie (9): Internetcafé's

 

Waarom zou je op vakantie toegang willen hebben tot internet? Je bent toch potverdorie op vakantie? Nou, bijvoorbeeld om te mailen naar huis dat het goed gaat - want dat is veel goedkoper dan bellen. Of om je digitale kiekjes naar huis te sturen - dat kan alleen maar via internet. Of natuurlijk om met behulp van een van de vorige Guidelines na te zoeken waar ook weer het Nederlandse consulaat in Bhutan zit, of die ene geldautomaat in Ouagadougou. Kortom, een lijstje internetcafé's in je bagage kan geen kwaad. Doen, want zonder internetcafé kun je de sites met internetcafé's ook niet terugvinden.

Netcafeguide en Cybercafes vind ik de handigste omdat je gewoon kunt zoeken op ingetypte plaatsnamen. De andere twee werken met klikbare kaarten. Dat kost meer tijd.

 

http://www.netcafeguide.com

http://www.cybercafes.com/

http://www.backpackerscafe.com/index2.html

http://www.kiosek.com/eurocybercafes

 

 

Geschiedenis

 

Dat je op internet prima informatieve sites kunt vinden, die niet gaan over computers, niet over moppen en die je niets proberen te verkopen, bewijzen Geschiedenis.com en Geschiedenis.nl. 'Com' heeft vooral recente geschiedenis (vanaf 1648), met de nadruk op de Tweede Wereldoorlog en Nederlandse staatsinrichting. Er is een forum, een maillijst, een chatbox, een quiz en e-kaarten. 'Nl' is duidelijk op het onderwijs gericht en werkt systematisch vanaf de Oudheid. Er is een indrukwekkende verzameling links naar andere historische sites. Beide sites hebben een zoekmachine. Het zijn mooie, professioneel vormgegeven sites die je zou kunnen 'lezen' als een geschiedenisboek.

Wie op zoek is naar gespecialiseerde sites, kan zich vervoegen bij de links van 'Nl' of bij verschillende Startpaginadochters die zich aan onderdelen van de geschiedenis hebben gewijd. Fantastisch, er gaat een wereld voor je open.

 

http://www.geschiedenis.com

http://www.geschiedenis.nl

http://geschiedenis.pagina.nl

http://oudheid.pagina.nl

http://oorlog.pagina.nl

 

 

Domme blondjes

 

Dit gaat me punten kosten bij Opzij. Maar dat mag niet hinderen, moppen over domme blondjes kunnen heel leuk zijn, net als Belgenmoppen. Kunnen - mijn ervaringen met de drie sites hieronder zijn niet zo goed. Domblontje.nl is een site waar iedereen zijn dommeblondjesmoppen kan insturen. Er is blijkbaar geen behoorlijke redactie, of de redactie is net zo dom als degenen die moppen insturen. Het stikt van de spelfouten en veel moppen zijn niet eens af.

Slimmeblondjes.com is gevestigd bij Angelfire, wat tot gevolg heeft dat er voortdurend vensters met reclame tevoorschijn komen. Erg leuk vond ik de moppen ook niet.

Blondje.com kan ik nog wel aanraden; vooral de afdeling 'moreliners'. Ook dit zijn ingezonden moppen. Blijkbaar is hier wel een capabele redactie. De site zit technisch ook beter in elkaar. Er is een zoekmachine en een maandelijkse mailing. Zit je nooit zonder een foute grap.

 

http://www.domblontje.nl

http://www.blondje.com

http://www.slimmeblondjes.com