Sucking sites

 

Wat doe je als de produkten of het beleid van een bedrijf je niet bevallen? Vroeger moest je procederen, of een journalist zien te interesseren. Vandaag begin je gewoon een site. Het resultaat kan grappig of nuttig zijn, afhankelijk van de kwestie, de maker en het slachtoffer. Zo is Microsuck.com een site met veel humor (of wat Amerikanen daaronder verstaan) over Microsoft. Egghead is een Amerikaanse softwarewinkel, en Eggheadsucks.com bevat veel verhalen van en over ontevreden consumenten. Hetzelfde geldt voor Upcsucks.nl, waar kabelprovider UPC door Nederlandse klanten op de korrel wordt genomen.

Het Amerikaanse telecombedrijf Verizon heeft Verizonsucks.com en 706 vergelijkbare domeinnamen zelf geregistreerd in een poging het ontstaan van een dergelijke site te voorkomen. Zo te zien is dat niet gelukt…

 

http://www.microsuck.com

http://www.eggheadsucks.com

http://www.upcsucks.nl

http://www.verizonsucks.com

http://www.verizonreallysucks.com

http://www.verizoneatspoop.com

http://www.verizonshouldspendmoretimefixingitsnetworkandlessmoneyonlawyers.com

 

 

Vakantie (8): Info van onschatbare waarde

 

Telkens verbaas ik me weer over de rijkdom van internet. Had ik net een flinke rij sites gepresenteerd met nuttige weetjes en benodigdheden voor onderweg, loop ik tegen een hele stapel nieuwe aan…

Neem verkeersregels in het buitenland. Ik vond een uitstekende Belgische site, met als nadeel dat Nederland is vermeld als 'buitenland' en België niet. Belgische regels vind je via verkeer.pagina.nl.

Het kan handig zijn een ambassade of consulaat te kunnen vinden, als je je paspoort kwijt bent of zo. Kijk op Wereldreis.net. Informatie over in- en uitvoeren, en over MKZ-zaken staat op de site van de Belastingdienst Douane. En zelf ben ik  in de wolken met de Belgische site Ippa.be waarmee je overal ter wereld geldautomaten kunt vinden. Wel van te voren doen natuurlijk… Verder nog een paar sites over gezondheid en gevaren - zie maar.

 

 

http://www.touring.be/automobile/juridique/abroad/index-nl.stm

http://verkeer.pagina.nl

http://www.wereldreis.net/links/embassies.html

http://www.douane.nl

http://www.ippa.be/ippaforms.nsf/atmsearchform?openform&nl

http://travelclinic.klm.com

http://www.tropenzorg.nl

http://www.travel.state.gov/travel_warnings.html

 

 

Spreekwoorden en gezegden

 

En dan nu iets geheel anders. In Guideline 21 heb ik een aantal sites gegeven met citaten - altijd handig om indruk te maken. Hier zijn twee leuke sites over spreekwoorden. Die op Aanbevolen.nl heeft meer dan 7000 spreekwoorden, versies van de site in verschillende talen (maar wel vooral over Nederlandse spreekwoorden), Die op Tribution.com is een meer volwassen site, met de mogelijkheid feedback te geven, met spelletjes, links naar andere spreekwoordensites, een sectie voor leraren en zo meer. Alleen vertellen ze niet hoe groot hun bestand is.

Beide hebben een goed werkende zoekmachine, zodat je makkelijk alle spreekwoorden over schapen of schepen kunt vinden.

 

http://www.aanbevolen.nl/polyglot/index_nl.html

http://tribution.com/sw