Extra

 

Eerst even twee aanvullingen. Drie Guidelines geleden kon ik nauwelijks een downloadbare Nederlandse Bijbel vinden. Diverse reacties hebben duidelijk gemaakt dat Onlinebible.org daarvoor de site is. En zelf heb ik ontdekt dat er een gezaghebbende site ontbrak aan mijn overzicht van de veiligheid in de luchtvaart in dezelfde Guideline. Hier zijn ze:

 

http://www.onlinebible.org

http://www.aviation-safety.net

 

 

Vakantie (7): Benodigdheden

 

Van de onderstaande lijst ga je heel veel plezier hebben. Visum.nl kan je vertellen voor welk land je een visum nodig hebt, en kan je helpen aan dat visum te komen. Bagage.org (ook: meenemen.nl) geeft je een checklist voor alle vakantiespullen. Holidayfestival laat je weten wanneer in het land van je bestemming er vakantiedagen zijn, zodat de winkels dicht zijn en bedrijven niet functioneren. Kropla heeft een overzicht van stekkers en dergelijke voor elektra en telefonie. Gsm toont welke gsm-aanbieders in ieder land actief zijn. Lcr doet aan gezondheidsadviezen en het ministerie van Buitenlandse zaken adviseert op een meer algemene manier over reizen naar het buitenland. De Grenswisselkantoren en Xe.net bieden een koersrekenmachine, zodat je verschillende valuta in elkaar kunt omrekenen. Doe er je voordeel mee!

 

http://www.visum.nl

http://www.bagage.org

http://www.holidayfestival.com

http://www.kropla.com

http://www.gsmworld.com/gsminfo/gsminfo.htm

http://www.lcr.nl

http://www.minbuza.nl

http://www.gwk.nl/koersconverter.lp

http://www.xe.net/ucc

 

Mallesitesmetmallenamen

 

En dan nu sites met namen die Engelstalige zinnen zijn. Op Whereisthemoney kun je het spoor van een bankbiljet volgen. Het principe is dat iemand het nummer van een bankbiljet aanmeldt dat hij in bezit heeft gehad, en dat anderen datzelfde biljet aanmelden als ze het voorbij zien komen. Uit de cijfers op de site blijkt wel dat er niet zoveel mensen meespeuren, maar het idee is leuk.

En dan nu iets heel anders: Kissthisguy is een archief van verkeerd begrepen songteksten. De naam van de site is afgeleid van Jimi Hendrix' 'Excuse me, while I kiss the sky'. Je weet niet of mensen opzettelijk variaties verzinnen, maar er valt zeker te lachen. Bijvoorbeeld om 'Another one fights the dust', en om 1783 andere vergissingen.

En op watchmegetfamous/watchmegetamillion probeert weer eens iemand beroemd te worden via internet. Veel succes ermee.

 

http://www.whereisthemoney.nl

http://www.kissthisguy.com

http://www.watchmegetfamous.com

http://www.watchmegetamillion.com

 

Midi

 

Midi is een muziekvorm voor computers, te vergelijken met notenschrift. Op een audio-cd of in een wav- of mp3-bestand is duizenden keren per seconde het geluidsniveau van een muziekstuk is vastgelegd; in een Midi-bestand zit alleen informatie over welk instrument op welk moment wordt aangeslagen, en met welke noot. Een synthesizer op de geluidskaart van de pc speelt dit dan af. Voordeel is dat de bestanden véél kleiner zijn, vaak maar enkele kB per minuut muziek (in plaats van 1 MB bij mp3 en 10 MB bij wav of cd). Daarom zijn ze handig als muzikale achtergrond op een homepage. Een ander voordeel is dat je ze makkelijk kunt wijzigen. Om die reden maken musici er veel gebruik van. Nadeel is dat de muziek mechanisch klinkt.

Hier een handvol sites over Midi, met documentatie, software, Midi-muziek, zoekmachines voor Midi, discussiegroepen, winkels (voor instrumenten) en zo meer.

 

http://www.harmony-central.com/MIDI/

http://www.midifarm.com

http://www.midi.com/

http://www.prs.net/midi.html

http://www.cs.ruu.nl/pub/MIDI/

http://midimusic.miningco.com/