Volgensmijisditniks.nl

 

De volgende categorie sites heeft niets gemeen, behalve de manier waarop de naam is gevormd. Je hebt namen van sites gebaseerd op woorden (omroep.nl), afkortingen (cbs.nl), eigen vondsten (freeler.nl), namen (loesje.nl), en zelfs combinaties van woorden (zie verderop), maar zelden is een complete zin de naam van een site. Al komt het door de schaarste aan domeinnamen wel steeds meer voor.

Het lijkt erop dat tot nu toe vooral dwaze sites zo'n naam kiezen. Wieditleestisgek.nl heeft ultrakorte grappige nieuwtjes (waarbij je vooral denkt: vertelden ze maar meer) en gekke Flash-filmpjes. Kijkmeaanalsik.com en Maarwatishet.com gaan allebei volgens mij helemaal nergens over. Dat schrijft en kwebbelt maar door, en ik kan er geen touw aan vastknopen. Maar dat kun je natuurlijk ook leuk vinden. Zo bezien is er dus toch een gemeenschappelijke noemer.

 

http://www.wieditleestisgek.nl,

http://www.maarwatishet.com

http://www.kijkmeaanalsik.com

 

 

Valkuil-sites

 

Wat zou het leven zijn zonder ergernis zo nu en dan. Een recente webirritatie is het verschijnsel van de valkuil-sites: sites die de knoppenbalk van je browser laten verdwijnen. Je kunt dan niet meer terug naar de vorige site; je kunt alleen het browservenster sluiten.

Top9.com heeft een pagina over dit fenomeen, met een lijst boosdoeners. Je kunt dan ervaren hoe het is, of juist deze sites mijden. Een Nederlands voorbeeld is Radio 3FM, die ook de adres- en de menubalk verwijdert, zodat je geen Favoriet/Bookmark kunt maken als je dat wilt. 3FM is wel zo fatsoenlijk om een nieuw venster voor de site te openen, zodat je na het sluiten hiervan terug bent waar je was gebleven.

Top9.com heeft een pagina met adviezen hoe je valkuilsites te slim af kunt zijn, als je ze toch wilt bezoeken.

 

http://www.3fm.nl

http://www.top9.com/lockin.html

 

Vakantie (6): Alternatief trekken

 

Tja, wat alternatief is, weet ik ook niet precies. Niet met de auto? Maar liften is toch behoorlijk alternatief. Niet vliegen? Maar als je wilt wandelen in Vietnam, zul je toch het vliegtuig moeten nemen. En is kamperen alternatief of juist niet? Hoe dan ook, wie 'wat anders' wil, heeft misschien iets aan de sites hieronder. Tegen massatoerisme, voor rugzaktrekkers, lifters, fietsers, wandelaars. Zulke sites helpen je aan reisgenoten, mooie routes, passend onderdak, allerlei tips en verhalen. Typisch internet.

Uniek is het initiatief van Ramon, die via internet iedereen oproept hem onderdak aan te bieden als hij in mei lopend en liftend ('no budget') op reis gaat. Je staat ervan te kijken hoeveel mogelijkheden hij al heeft (en wr!) maar hij heeft er nooit genoeg, want ze mogen niet meer dan 300 km uit elkaar liggen. Vanaf mei doet Ramon op de site verslag.

 

http://www.andersreizen.nl

http://www.backpackerscafe.com

http://www.bekpek.nl

http://www.hitchhikers.org

http://www.xs4all.nl/~pvroekel

http://www.dewandelaar.nl

http://www.letmestayforaday.com