Naar binnen kijken

 

Kijk snel nog naar de Trojan Room Coffee Machine. Niks anders dan een camera gericht op een koffiepot, die medewerkers van het computerlab van de universiteit van Cambridge in staat stelde via internet te zien of er koffie voorradig was. Hoefden ze niet voor niets uit hun stoel te komen. Het was in 1993 het eerste live beeld op internet, en het gaat nu verdwijnen omdat de afdeling naar een nieuw gebouw verhuist.

Een vergelijkbare en zelfs veel leukere onzinsite vind je (behalve onder de webcams in Guideline 3) bij Icepick. Deze Apeldoorner heeft webcams bij zijn voordeur, koelkast, magnetron, wc, katteluikje en op nog veel meer plaatsen. Er worden beelden gemaakt als er activiteit is, en er staan statistieken op de site. Ook grappig is de cyberflat, een studentenflat (denk ik) in Groningen waarvan allerlei gegevens en beelden, vooral over hun computers, op internet worden geslingerd.

 

http://www.cl.cam.ac.uk/coffee/coffee.html

http://www.freeler.nl/service/guideline

http://www.icepick.nl

http://www.cyberflat.nl

 

 

Slapen

 

Tussen de links over dromen uit de vorige editie ontbrak de droom.pagina.nl, die ik zeker niet had mogen vergeten. Verder wilde ik het nu over slapen hebben, maar het valt niet eens mee daar interessante sites over te vinden. De meeste zijn sterk commercieel gekleurd. Wat ik heb gevonden is het volgende: een Nederlandse site over slapen die zo te zien door liefhebbers is gemaakt maar er serieus en gewetensvol uitziet, en links heeft naar gedegen informatie. Een artikel in het Engels dat speciaal voor vrouwen is en verder gaat over een bepaald middel (melatonine) en een bepaalde ziekte (REM Sleep disorder) maar ook  nuttige algemene links bevat. En tenslotte een pagina over snurken van de GGD-infobank. Welterusten.

 

http://droom.pagina.nl

http://www.gezonderslapen.com/hoofdpagina1.htm

http://homearts.com/depts/health/10sleef2.htm

http://www.ggd.nl/ggdinfo/snurken.htm

 

 

Vakantie (3): de reis boeken

 

Als je eenmaal weet waar je heen wilt en wanneer, kan er geboekt worden. Het reisbureau om de hoek is prima in staat om te adviseren en om goedkope aanbiedingen te vinden. Maar wie het leuk vindt om alles zelf te doen en helemaal op eigen kracht besparingen te bereiken, kan op internet zijn hart ophalen. Dan zijn er algemene sites waar alles uitgezocht, vergeleken en geregeld kan worden, van vliegreis via autohuur tot en met hotelverblijf. Desgewenst kun je meteen boeken met behulp van de creditcard. Andere sites zijn gespecialiseerd, bijvoorbeeld in hotels, vliegreizen vergelijken, of last minute-aanbiedingen. Excite doet het weer anders; deze club bemiddelt niet maar verwijst naar sites die reizen en prijzen vergelijken, en waar je eventueel kunt boeken. Zo kan de voorpret héél lang duren…

 

 

Algemene sites

http://travel.yahoo.com

http://www.elmar.nl

http://www.vakantie4u.nl

http://www.vakantienet.nl

http://www.excite.com/travel

 

Gespecialiseerd

http://www.lastminute.nl

http://www.vliegtarieven.nl

http://www.12compare.com

http://www.hotel.nu