Kretologiemixers

 

Vroeger hadden we het advertentiespel: drie sets kaartjes met standaarduitdrukkingen uit advertenties, en dan steeds drie willekeurige nemen. Ter overname aangeboden, een ijverige huishoudster, licht beschadigd. Succes verzekerd. Gezocht per onmiddellijk, een partij beddelakens, met sinaasappelsmaak. Daaruit is de kretologiemixer voortgekomen, die in verschillende vormen tijdschriften en toiletten heeft bereikt: een geoptimaliseerde innovatieve e-business. 'Bullshit' van de laatste vorm maakt de Web Economy Bullshit Generator op internet. Op aangepaste manieren kan het ook. 'Scott Pakin's automatic complaint-letter generator' maakt automatisch klachtenbrieven over personen of bedrijven. Misschien nuttig maar toch vooral grappig. En Cyrano maakt een brief aan je geliefde (eventueel om het uit te maken), waarvoor je zelf de sleutelwoorden mag leveren, maar die ook een heel eigen inbreng heeft.

 

http://www.dack.com/web/bullshit.html

http://www-csag.cs.uiuc.edu/individual/pakin/complaint

http://www.nando.net/toys/cyrano.html

 

 

Vakantie (1): Informatie over landen

 

Gelukkig heb ik mijn vakantie al geregeld. Ik lees alweer de eerste berichten dat het moeilijk wordt om nog vluchten, hotels en andere faciliteiten te krijgen. Daarom snel gestart met een serie over sites die het regelen van een reis vergemakkelijken. Om te beginnen het oriënteren op een vakantiebestemming. Hoe vind je informatie over een land dat je in gedachten hebt? De CIA (inderdaad, de Amerikaanse inlichtingendienst) stelt al jaren zijn jaarlijks bijgewerkte boek met feitelijke gegevens beschikbaar. Elmar heeft uitvoerige toeristische informatie, en Travel-library heeft onder andere reiservaringen per werelddeel. Je kunt zover gaan het huidige weer of het klimaat voor de lange termijn te onderzoeken voor de plek waar je heen denkt te gaan. Verder vermeld ik nog een paar sites die ik toevallig tegenkwam van aparte landen. Kwaad kan het niet.

 

Algemene landeninformatie

http://www.odci.gov/cia/publications/factbook

http://www.elmar.nl

http://www.travel-library.com/

http://landen.pagina.nl

 

Steden

http://www.officialcitysites.com/country.htm

http://cities.com

http://wereldsteden.pagina.nl

           

Het weer

http://www.cnn.com/weather

http://www.worldclimate.com

 

 

Spam

 

Deze nieuwsbrief wordt je zomaar toegezonden. Maar als hij je niet bevalt kun je het automatische abonnement opzeggen (zie onderaan deze Guideline). Keurig geregeld dus. Ongevraagde e-mail met reclame wordt 'spam' genoemd, naar een pulp-vleesproduct uit blik dat lijkt op wat wij kennen als Smac of Luncheon Meat. Wat doe je tegen spam? Verschillende sites zijn je daarbij behulpzaam. zoals Spamcop, waar je spammers kunt aangeven (recentelijk kregen er twee in de VS twee jaar gevangenis), waar je antwoorden op vragen kunt vinden en waar je je kunt opgeven voor een spamvrij mailaccount. Bij Junkbusters ook adviezen, standaardmails om aan spammers te sturen om ze ertoe te bewegen op te houden, en andere manieren om aan spam te ontkomen, zoals filtersoftware. Pc-Help heeft tenslotte een vrij technisch maar wel interessant document over het opsporen van spammers aan de hand van schijnbaar gecodeerde internetadressen.

 

http://www.spamcop.net

http://www.junkbusters.com/ht/en/junkemail.html

http://www.nwi.net/~pchelp/obscure.htm