Sint Isidoor, beschermheilige aller internetgebruikers

 

Het Vaticaan heeft bekend gemaakt dat St. Isidoor van Sevilla, gestorven in 636, op de nominatie staat om schutspatroon van internet te worden. Dat was kort geleden in het nieuws. Wie op internet rondzoekt naar informatie over Isidoor merkt al gauw dat dit al langer in de pen zit. Catholic-forum.com zegt zelfs dat Isidoor sinds 1999 al beschermheilige van computergebruikers is. Er zijn allerlei sites met levensbeschrijvingen; de uitvoerigste via Catholic.org, waar je ook een gebed kunt vinden dat je kunt uitsprekenalvorens internet op te gaan. Een zin als 'behoed ons voor blauwe schermen' zit daar helaas niet in. Catholic-forum heeft verder nog een handzame lijst citaten uit de geschriften van Isidorus.

De links hieronder gaan niet naar de pagina's over Isidoor zelf maar naar algemene encyclopediŽn over heiligen en andere kerkelijke zaken. Isidoor vind je daar gauw genoeg, en zo kun je nog eens wat anders opzoeken

 

http://saints.catholic.org/index.shtml

http://www.catholic-forum.com/saints/indexsnt.htm

http://www.newadvent.org/cathen/

http://www.domestic-church.com

http://www.scborromeo.org/saints/

 

 

 

Autorijden (6 en slot): Verkeersregels

 

Waar staan de verkeersregels op internet? Je vindt een document bij het ministerie van Verkeer. Vervelend genoeg in het pdf-formaat, zodat je de Acrobat Reader nodig hebt om het te kunnen lezen. Ga dan liever naar Juridisch.com en tik 'rvv' in de zoekmachine (Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens) dan staat alles zo in je browser. Ook bij Safe-traffic.nl vind je dit, plus veel meer info over veiligheid. Niceware heeft een cursus verkeerstheorie die, anders dan de wetsteksten, leesbaar en begrijpelijk is. Op de persoonlijke site van een politiemedewerker staat meer nuttige informatie over politiewerk, en dus over het verkeer, dan op de site van de politie zelf. Deze particulier beantwoordt zelfs vragen. En wie dan nog niet tevreden is, kan grasduinen op sites van andere verkeersclubs, zoals 3VO, het vroegere Veilig Verkeer, de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid en de Rijksdienst voor het Wegverkeer.

 

http://www.minvenw.nl/cend/dvo/home/verkeersregels/

http://www.juridisch.com/

http://www.safe-traffic.nl/

http://www.niceware.com/zebra/

http://home.worldonline.nl/~thijeleo/verkeer/

http://www.politie.nl

http://www.swov.nl/

http://www.rdw.nl

http://www.3vo.nl

 

 

Uitvindingen

 

Het is een genot om te snuffelen tussen de talrijke originele initiatieven op internet die met uitvindingen te maken hebben. Maffe octrooien bij Pretty Strange Patents, zoals een bed dat de slaper lanceert wanneer het tijd is om op te staan. Gekke ideeŽn bij IdeeŽnbus.nl, bijvoorbeeld de radarverklikkerverrader, die automobilisten met een radardetector laat denken dat er een snelheidscontrole is. Bij IdeeŽnbus raak je de rechten op je idee kwijt. Ideadollar.com daarentegen biedt virtuele dollars voor je idee (een handvol hooguit) en belooft je 15% als ze je idee kunnen verkopen. Slimme jongens! Het mooiste vind ik Bountyquest, dat andersom werkt. Bedrijven die een octrooi van een ander willen ondergraven, loven een prijs uit (vaan 10.000 dollar) voor wie daar cruciale informatie voor levert.

Uitvinders die hun belangen willen beschermen, of bedrijven op zoek naar uitvindingen, kunnen de overige links volgen.

 

http://soundreach.simplenet.com/psp/

http://www.ideeenbus.nl

http://www.ideadollar.com

http://www.bountyquest.com

http://www.novu.nl

http://www.id-nl.nl

http://www.kennisindustrie.nl