Sterke verhalen

 

Ze heten 'urban legends', in goed Nederlands 'broodje aap-verhalen'. Het zijn verhalen die zo sterk zijn, dat ze haast wel waar gebeurd moeten zijn - of juist niet? Zoals van de dierenarts die wou laten zien dat winden van koeien brandbaar zijn. Aansteker paraat, prrfffffft… en een hele boerderij in de as. Honderden van dit soort verhalen zijn bij elkaar gebracht en waar mogelijk heeft de maker van de site ze gecontroleerd en van bron voorzien.

Dezelfde geest ademt de site over 'omroephumor', met ongelooflijke mededelingen, gehoord door de omroepinstallatie in de trein. "Meester, kunt u drie meter naar voren rijden? Mijn fluitje is tussen de rails gevallen." Oncontroleerbaar, maar om een of andere reden heb ik geen enkele moeite deze verhalen te geloven.

 

http://www.broodjeaap.nl

http://www.omroephumor.nl

 

 

Autorijden (4): de kunst van het tanken

 

In Guideline 7 heb ik het gehad over samen-koop-initiatieven, waarbij consumenten gezamenlijk korting bedingen bij leveranciers. United Consumers wilde dat doen met benzine maar, schreef ik toen,  had nog nergens korting kunnen bedingen. Intussen is dat gelukt; wie goedkoper wil tanken (bij sommige stations) kan zich aanmelden. Scheelt guldens per tankbeurt. Ook Zoekauto.nl heeft een dergelijke overeenkomst: 7 cent per liter eraf, maar nog heel weinig aangesloten stations en een borgsom van 400 gulden. De Anwb doet het anders: een nuttige pagina met prijzen per pomp per regio. Zo kun je gewoon naar de goedkoopste pomp in de buurt rijden.

Een andere nuttige bron (haha) voor de tankende automobilist is de Tankpagina. Met informatie over de prijzen per merk, extra aandacht voor goedkope merken zoals Tango, en zelfs een vergelijking van de verschillende zegeltjessystemen.

 

http://www.unitedconsumers.nl

http://www.zoekauto.nl

http://www.tankpagina.com

http://www.anwb.nl/city/alb_brand.htm

 

 

Niet-mobiel wappen

 

Wap is de standaard voor mobiel internet, een soort micro-world wide web. Het is de bedoeling dat je wapt met behulp van een gsm-telefoon die is uitgerust met een klein scherm. Zo kun je beursinformatie, weerbericht en andere onbenulligheden opvragen voor veel geld. Door te lage snelheden, te weinig zinnige informatie en te hoge prijzen is wap in feite al mislukt.

Heb je geen wap en wil je er toch over kunnen meepraten? Op de eerste vijf sites hieronder vind je programmaatjes waarmee je kunt wappen vanaf je pc - gratis. Links naar wapsites staan er vaak bij. Bedenk dat het wappen op een wap-gsm veel langzamer zal gaan dan vanaf de pc.

Mocht je meer willen weten, dan staan de overige sites vol informatie. Dat zijn gewone websites, voor de pc, maar over wap. Het verschil merk je gauw genoeg.

 

http://www.gelon.net

http://www.m3gate.com

http://www.ccwap.com

http://www.winwap.org/winwap

http://www.wapguide.com

http://www.wapforum.org

http://www.wappen.nl

http://www.wapped.com/nl

http://nl.allwap.com

http://www.wapworld.nl

http://nl.allwap.com

http://wap.pagina.nl

http://www.wap.com