Maffe plaatjes

 

Op internet kun je uitstekend plaatjes publiceren. Een paar dwaze voorbeelden. Paul Cobbaut in BelgiŽ heeft komische prenten verzameld, rijp en groen door elkaar. Van nieuwsfoto's via collages tot spotprenten. Ik vermoed dat het auteursrechtelijk niet snor zit, maar leuk zijn ze bijna allemaal. Je moet je bedwingen om ze niet allemaal aan te klikken. Helaas is de site anderhalf jaar niet bijgehouden.

Uglypeople.com is een dubieuze site. Drie opzichtig mooie en zelfgenoegzame Amerikanen verzamelen foto's van zogenaamd lelijke mensen, bah. Ik wil niet politiek correct doen, maar in de meeste gevallen ben ik het met dat oordeel helemaal niet eens. Kijk maar eens naar 'Ugly Couples'; vaak straalt de genegenheid ervan af.

En wie diepzinnige dingen wil zien in het alledaagse, gaat naar de deurknoppensite van 'Fluxus Midwest', wat dat ook wezen moge.

 

http://www.cobbaut.be/funpics.html

http://www.uglypeople.com

http://home.earthlink.net/~fluxusmidwest/doorknobs

 

Autorijden (2): Verkeersinformatie

 

Eerder heb ik de site van de ANWB genoemd. Er zijn er intussen veel meer. De meeste zijn grafisch, zodat je op een kaartje ziet waar de files staan. Bij 12Move kun je de muispijl op een file zetten, en dan verschijnt er eenklein venstertje met details over de file. De site van de Verkeersinformatiedienst geeft alleen informatie in tekst, wat de site veel sneller maakt dan de andere. De ANWB heeft dat ook, maar dan moet je weten dat je eerst moet klikken op 'Landelijk', of je moet /tvn aan het adres toevoegen. De grafische informatie van de ANWB blijft het best. Je ziet aan de kleur de snelheid van de file, en deze week zag ik een korte file bij Utrecht die door geen enkele andere site werd gemeld.

Vorige week noemde ik de Flitsservice - kijk voor snelheidscontroles ook op www.snelheidscontroles.com.

 

http://www.trafficnet.nl

http://www.12move.nl/default_fileinfo.asp

http://www.verkeersinformatiedienst.nl

http://verkeer.anwb.org

http://verkeer.anwb.org/tvn

http://www.snelheidscontroles.com

 

 

Mythen over internet

 

Bijna iedereen die e-mail heeft, krijgt wel eens een viruswaarschuwing. 'BELANGRIJK: Stuur deze waarschuwing door aan iedereen in je mailadressenboek.' Jaja. Dat doen echte virussen ook, en je kunt dus rustig zeggen dat viruswaarschuwingen in feite zelf virussen zijn. Ze vermenigvuldigen zich door de goedgelovigheid van e-mailgebruikers. Gelukkig hebben ze geen schadelijke werking, behalve dat ze tot overbodig dataverkeer leiden. Bij Vmyths worden veel van deze 'canards' ontkracht. Neem ook de verhalen over virussen die op 1 januari 2000 zouden toeslaan (dergelijke verhalen doken de afgelopen jaar wisseling weer op), niet te verwarren met de millenniumbug, die echt bestond. Zulke kletskoek wordt bij Vmyths bekwaam onderuitgehaald.

Natuurlijk is het niet zo leuk meer om voor internetbedrijven te werken nu het slechter gaat, maar was het ooit leuk? Toetsenbordenslaven moesten altijd al veel uren maken onder rottige arbeidsomstandigheden. Lees de details bij Netslaves.com

 

http://www.vmyths.com/

http://www.netslaves.com