Autorijden (1): De liefde voor…

 

De liefde voor auto's levert zeer diverse sites op. Een sensationele is die van de Tuftufclub, gewijd aan het ondermijnen van snelheidscontroles. Foto's van agenten bij controles, van vernielde flitspalen, en van ongelukken door snelheidscontroles. Verder lijsten met controlepunten en voorbeeldbrieven om tegen bekeuringen in beroep te gaan. Er is een link naar de Flitsservice, die per gsm waarschuwt voor controles.Uitgangspunt is, dat hard rijden moet mogen, wat ik minder sympathiek vind. Zoek eerst op de site van het Openbaar Ministerie naar het tarief voor dit soort overtredingen.

Nee, dan liever de liefde voor de auto van de Amerikaanse fantast Moller, die een vliegende auto heeft ontworpen, van de club van liefhebbers van klassieke auto's, of van het Schotse jochie dat uitgebrande wrakken fotografeert. Of van het Landelijk Overleg Autovrije Zondag…

 

 

http://www.tuftufclub.com

http://www.flitsservice.nl/

http://www.openbaarministerie.nl/boetebase

http://www.moller.com

http://www.klassiekers.com/

http://www.garnock.freeserve.co.uk/burnouts

http://www.autovrijezondag.nl/

 

 

Drank

 

De brave organisatie voor verkeersveiligheid 3VO, voorheen Veilig Verkeer, laat je op benjijsterkerdandrank.nl een test doen over je eigen drankgebruik. Ook informatie over de Drank- en Horecawet. Niet erg speels, maar je weet tenminste wat er mag, en op welke leeftijd. Speels is wél hairytongue.com, een site over het verschijnsel kater. Foto's van dronkemanstaferelen, beroemdheden vervormd in de computer tot ze er erg katterig uitzien, tips voor bij een kater, allemaal erg geestig. Leuk op een heel andere manier zijn de opnamen die webdesigner Jeff Boyd heeft gemaakt van een onbekende, meestal dronken man die hem bijna dagelijks opbelt. Te horen in RealAudio.

En als je met al dat fraais nog niet van je drankzucht af bent, kun je door je gegevens op te geven bij de Ierse distilleerderij Cooley een gratis miniflesje whiskey krijgen. Als het zo weinig is, ben ik zeker sterker!

 

http://www.benjijsterkerdandrank.nl

http://www.hairytongue.com

http://www.sl.net/~jboyd/cdg

http://www.cooleywhiskey.com/

 

 

Windows met lengte, breedte en diepte

 

Een computerscherm is plat en klein. Soms heb je verschillende vensters geopend, waarbij het ene achter het andere verborgen raakt. Volgens sommige softwaremakers zou het computergebruik makkelijker worden als we onze iconen en muispijlen zouden neerzetten of ophangen in een nagebootste driedimensionale ruimte. Je zou dan de vaste plek weten van je bestanden en programma's, of meer vrijheid hebben om ze te ordenen. Ik weet niet zo zeker of dat handig zou zijn - ook, of juist in drie dimensies kunnen dingen zoekraken - maar ga vooral zelf kijken.

Ik heb drie bedrijven gevonden die zich hiermee bezighouden. Eén is natuurlijk Microsoft, dat een uitgebreide beschrijving geeft.van zijn plannen op dit gebied, met video en afbeeldingen. De andere twee hebben zelfs al software beschikbaar die je kunt downloaden en proberen. Eén daarvan is 3Dtop van het Nederlandse Vimana. Het proberen waard.

 

http://www.clockwise3d.com

http://www.3dtop.com/sw/index.htm

http://research.microsoft.com/ui/TaskGallery/index.htm