Citaten

 

Wie was het ook weer die zei: 'Als het zo uitkomt, citeer ik gewoon mezelf.' Juist ja, goed geraden.

Het onderwerp 'Citaten' is rijk vertegenwoordigd op internet. Zowel professionele, commerciŽle bedrijven als hobbyende particulieren hebben mooie sites geproduceerd - al dan niet gespecialiseerd - met prima werkende functies. Je kunt zoeken op auteur (spreker), op onderwerp, per land, of op trefwoord, en je kunt jezelf 'zomaar' een citaat laten toedienen. Bij sommige kun je zelf citaten aanmelden, en bij andere kun je je opgeven voor een dagelijks citaat (of een portie citaten) per e-mail. Altijd leuk om toe te voegen aan een werkstuk, de signature van je e-mail, of om uit het hoofd te leren. Voor het gemak heb ik drie Nederlandstalige citatensites vooraan gezet.

 

http://www.geocities.com/Athens/Ithaca/2249/

http://www.spiritualiteit.net/dhtml.htm?page=citaten.htm

http://users.belgacom.net/citaten/index.html

http://www.fn.net/~degood/quotes.html

http://members.aol.com/Jainster/Quotes/quotes.html

http://www.quoteaholic.com/quotes/quotes.html

http://www.quoteland.com/

http://www.sleepwalker.net/quotes/

http://www.quotationspage.com/

http://thinktank.virtualave.net/quotes.html

http://www.famous-quotations.com/

 

 

Dieren op internet (6 en slot)

 

Ik zou maandenlang door kunnen gaan met steeds weer andere diersoorten: cavia's, konijnen, paarden, vogels - en dan weer allerlei vogelsoorten apart: merels, mezen, roodborstjes, eenden - en dan weer eendensoorten apart: bergeenden, eidereenden, noem maar op.

Daar begin ik dus niet aan. Via de onderstaande links kan iedereen zijn eigen favoriete diersoort op wel tien plekken op internet vinden, als het er geen duizend zijn. De eerste twee gaan vooral over huisdieren, de volgende zijn meer gericht op natuur en op dieren in het algemeen, en de laatste zijn typische 'startpagina's', waarop alle links naar alle denkbare dierensites bij elkaar zijn gebracht. Veel plezier.

 

http://www.diereninfo.com/

http://www.petlook.nl

http://animal.discovery.com/

http://www.dierentuin.net/database.html

http://dieren.pagina.nl/

http://dieren.startpunt.nu/

 

 

Recensies van sites

 

Er zijn sites die geheel gewijd zijn aan het aanprijzen of afkraken van andere sites. In de eerste plaats zijn er natuurlijk de eigen Freejays van Freeler.

Een van de grappigste recensiesites is Retecool, waar in een apart taaltje sites worden bejubeld of belachelijk gemaakt. Kort en krachtig, en met links, dus je kunt meteen kijken. Ook slechte sites moet je bekijken, aldus Retecool, want 'lachen is gezond.'

Op Gwrrf.nl worden sites besproken in 100 woorden. Hetzelfde gebeurt met films, cd's, en tv-programma's. Je kunt je abonneren op een mailversie.

Een slechte recensiesite is de Bullshitanalyzer, een soort verkiezing van webpagina's met de meeste bullshit. De bezoekers hebben de pik op Slashdot, maar wat er niet aan deugt wordt er helaas niet bij gezegd. Om dat te achterhalen moet je eindeloze pagina's tekst doorworstelen. Misschien vinden ze alles bullshit wat langer is dan 1 schermÖ

 

http://www.freeler.nl/freejay-file/

http://www.retecool.nl

http://www.gwrrf.nl/indexinternet.php3

http://www.bullshitanalyzer.com/