Gratis geld

Herbert Blankesteijn

 

Gratis internet, daar zijn we aan gewend. Dank zij de gratis providers hoeft niemand te betalen voor internet. Gratis of zeer goedkope pc's kennen we ook: uitgeklede apparaten en verplicht een onvoordelig driejarig internetabonnement. Een kat in de zak dus.

 

En een heleboel lezers zullen gapen als ik vertel dat je geld kunt verdienen met surfen. Voor wie het nog niet wist: talloze sites betalen voor het bekijken van reclame. Niet dat je daar van kunt leven. Ik denk dat het full time bekijken van advertenties maximaal een paar honderd gulden per maand kan opleveren. Bruto.

 

Maar de allermooiste deal is deze: je pc kan geld voor je verdienen, zonder dat daar enig nadeel aan verbonden is. Als je met je computer bezig bent, staat-ie eigenlijk de hele tijd niks te doen. Tekstverwerken bijvoorbeeld is een eitje voor de pc, hij heeft zeeën van tijd over. Laat hem werk doen!

 

Tot nu toe is er op internet vooral vrijwilligerswerk voor lanterfantende computers. Bij SETI@home (Search for Extraterrestrial Intelligence) kun je software downloaden om je computer te laten meerekenen aan het analyseren van mogelijke boodschappen uit het heelal. Telkens als-ie tijd over heeft, gaat deze software aan de slag, en de resultaten worden via internet naar sterrenkundigen in de VS opgestuurd.

 

Maar liefst drie bedrijven in de VS hebben nu plannen om dit idee te commercialiseren. Bij hun zul je voor je pc binnenkort rekenwerk kunnen ophalen, en je wordt ervoor betaald! Dat kan tientallen guldens per maand opleveren, zonder gezeur. Zo betaalt de pc zichzelf terug. Waarschuwing: laat hem niet 's nachts doorwerken, want dan kost de electriciteit meer dan je ermee verdient.

 

REDACTIE, MISSCHIEN HEBBEN JULLIE IETS AAN DEZE LINKS:

Geld verdienen met surfen:

www.adframe.nl

www.alladvantage.com

www.desktopdollars.com

www.euroclix.nl

www.freecash.nl

www.htmail.com

www.raketnet.nl

www.surfendrijk.com

www.surfjerijk.nl

 

Rekenwerk voor de computer:

http://setiathome.ssl.berkeley.edu

www.distributedscience.com

www.parabon.com

www.uniteddevices.com