Mooie namen

 

Zoals u weet is een goeie domeinnaam geld waard. Omdat hij bij je persoon of bedrijf past - www.uwnaam.nl - omdat mensen hem op de gok zullen intikken - www.fiets.nl - of omdat hij makkelijk in het geheugen blijft hangen - zoiets als een makkelijk telefoonnummer.

 

Er zijn veel meer manieren om tot mooie namen te komen, als je een beetje slim en creatief bent. Een is via het topleveldomein .to. Zoals het topleveldomein .nl hoort bij Nederland, hoort .to bij het Zuidzeekoninkrijk Tonga. Tonga heeft mazzel, want hun domein schrijf je als het Engelse woordt to. Internetondernemer Boris Veldhuyzen van Zanten heeft daar slim gebruik van gemaakt en heeft een fortuin verdiend met het exploiteren van domeinen als come.to, surf.to, en zelfs drink.to. Ook u kunt bij hem een adres krijgen als come.to/uwnaam.

 

Er zijn ook sites die gebruik maken van het topleveldomein .nu, van het Zuidzeeeilandje Niue. Kijk maar op www.wetten.nu of www.nieuws.nu. En speciaal voor de tv-sector is het Pacifische eilandenrijk Tuvalu: het topleveldomein .tv wordt tegenwoordig wereldwijd aan de man gebracht, geveild zelfs, door het bedrijf 'Dot tv', dat u vindt op www.tv. Op de domeinen free.tv en net.tv is al 100.000 dollar geboden, op world.tv al 50.000.

 

Er zijn veel meer aantrekkelijke topleveldomeinen. Italië heeft .it. Leuk voor de IT-sector, maar ook voor adressen als eat.it, drink.it, play.it, say.it, sing.it, love.it, leave.it. Helaas, ik heb ze gecontroleerd en ze zijn allemaal al bezet. Maar wat dacht u van België: topleveldomein .be. letit.be, letme.be, tobeornotto.be, whatdoyouwantto.be, youcan.be. Allemaal nog vrij. Andere bruikbare topleveldomeinen: no so af al je en om. Daar kun je wat mee.

 

En dit heb ik voor het laatst bewaard. ik heb één mooie combinatie in Italië ontdekt die nog vrij is: do.it. Haast u!