Disclaimer


Als het over computers gaat stoot je gauw mensen voor het hoofd. Hun geliefde merk wordt genegeerd, hun favoriete toepassing over het hoofd gezien, ze weten een eenvoudige oplossing voor een gesignaleerd probleem of ze hebben dat probleem met hun computer (en dan volgen de specificaties) juist nooit gehad.

Omdat je niet iedereen kunt behagen zijn hier keuzen gemaakt. Wie haalt zijn informatie over dit onderwerp uit de krant? De particulier, niet de automatiseringsexpert bij een bedrijf. De laatste leest de vakbladen. Daarom gaat het hier niet over Windows NT (New Technology), ouder en in een aantal opzichten beter dan Windows 95 maar te omvangrijk voor de huiscomputer. Daarom gaat het ook niet over netwerktoepassingen; die zijn (nog) niet doorgedrongen tot de eengezinswoning.

Wie aarzelen er over een nieuw besturingssysteem? Meest gebruikers van het oude Windows. Daarom gaat het hier evenmin over de Macintosh, de computer die vrijwel alle deze zomer met veel fanfare gepresenteerde snufjes al jaren ingebouwd heeft. Het gaat, behalve over Windows 95, over OS/2 Warp, het systeem dat een half jaar lang vrij spel had op de markt omdat Windows was vertraagd, en dat allerminst door IBM is opgegeven na de introductie van Windows 95.


Terug naar Windows 95 vs. OS/2 Warp.